Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Karate hírek

Az őszi szezon nyitó versenyén vettünk részt Tarjánban a 10. J&S Kupán 2011.10.8-án. A Yakuzák SE. 23 versenyzőt indított gyermek, serdülő kategóriában, melyből 12-en a jászboldogházi dojo karatékái voltak. A verseny a tarjáni klubtól megszokott magas színvonalú, jól szervezett verseny volt. Remek felvezetője a november 18-ai Korcsoportos Magyar Bajnokságnak, ami a gyermek versenyek között a legrangosabb minden évben.

Szokás szerint busszal és igen nagy létszámú szurkoló táborral érkeztünk a versenyre. A tavaszi szezon záró versenyét is itt rendezték, éppen ezért a hely már ismerős volt minden versenyzőnek. A súlycsoportok a nyáron kicsit megváltoztak, többen egy kategóriával feljebb kerültek, de ennek lényegében csak örültünk, mert így többen sokkal nagyobb létszámú súlycsoportokba kerültek, ami a küzdelmek szempontjából pozitív.

A Kata (formagyakorlat) versennyel kezdődött a rendezvény, amin mi nem indítottunk versenyzőt. A küzdelmek dél körül kezdődtek és folyamatosan zajlottak a nap végéig. Az első körökben kicsit sűrű volt a „program” hiszen volt olyan, hogy a négy tatamin négy Yakuzák SE. versenyző lépet fel küzdeni.

A gyerekeken kivétel nélkül látszott a fejlődés, a rengeteg nyári edzés. A karatéban nincs nyári szünet, hiszen a versenyekre igazán a nyári időszakban lehet felkészülni. Az idei alapozásnak látható volt az eredménye. A gyerekek küzdelmei letisztultabbak, technikásabbak minden tekintetben előremutatóak voltak. Persze még van mit fejlődni, különösen a védekezés terén. A legtöbb hiányosság ezen a oldalon mutatkozik.

Ezen a versenyen is begyűjtöttünk két helyezést, Kerekes Réka II. míg Borsányi Gergő III. helyezettek lettek.

Szervezés alatt áll a két hét múlva megrendezésre kerülő szlovákiai Európa Kupára történő nevezés. Ha sikerül megteremteni az indulás feltételeit, akkor a gyerekek közül többen megmérettethetik magukat nemzetközi porondon is. Majd november 18-án a Korcsoportos Magyar Bajnokság. Programokban továbbra is bővelkedünk, reméljük ezekről a versenyekről is szép eredményekkel térünk haza. Fotók itt!

2011.10.16-án a jászberényi Margit Szigeten rendezett a jászberényi Humán Erőforrás Bizottság a jászberényi Triatlon SE. segítségével futóversenyt, melyen szintén részt vettünk. A különböző korcsoportoknak különböző távokat kellett teljesíteniük. Egészen az óvodásoktól a senior kategóriáig voltak korcsoportok.

A reggel kissé szelesen és hidegen indult, de ez nem tántorította el a több száz részvevőt és köztük persze a Yakuzák SE. karatésait sem. Klubunkból a jászberényiek mellett Borsányi Boglárka, Nyerges Letícia, Szalóki Laura, Zanáné Ági, Borsányi Gergő, Zana Zoli”ka” és Zana Zoli valamint sempai Simon Orsi és Borics Zsolt vettek részt a rendezvényen. Külön öröm számunkra, hogy innen is szép eredményekkel tértünk haza.

Szalóki Laura I.
Simon Orsi II.
Zanáné Ági III.

Ugyanakkor kicsit csalódott is vagyok, hogy csak ennyien vettünk részt a klubból ezen a versenyen. Két hét múlva Európa Kupa, majd rá két hétre Magyar Bajnokság és nemrég beszéltük pár versenyzővel az erő állóképességi zóna fejlesztésének fontosságát. Tömegben futni, annak húzóerejét átélni mindig serkenti az embert, hogy jobban és jobban fusson. A határainkat ilyenkor lehet a leginkább átlépni. Remélem legközelebb többen leszünk. A fotókat itt találjátok.

Borics Zsolt