Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Újraindul a legendás aluradiátorgyár!

Az immáron több mint 40 éves, legendás alumínium radiátorgyárban a gyártás újra beindult Jászboldogházán. Az Alurad nemcsak egy márkanév, hanem a régió egyik legnagyobb munkaadója, és termékei minden szempontból versenyképesek a konkurens importtal összehasonlítva.

Sokan ismerik és kedvelik, sőt kifejezetten keresik a hazai termékeket azok kedvező ára, jó minősége és a munkahelyteremtésen keresztüli kiemelt hasznosságuk miatt. Az Alurad márkanév mindhárom jó tulajdonságot megtestesíti immáron több mint 40 éve. Az ALURAD a Lehel Hűtőgépgyár Radiátor Gyáregységeként 1970-ben alakult alumínium radiátorok gyártására a házgyári lakásépítési programhoz kapcsolódóan.

A Radal típusú radiátor volt az első, nagy mennyiségben gyártott és értékesített radiátor, amelyből Magyarországon kb. 20 millió fűtőfelület m2-t építettek be. Emellett jelentős mennyiség került exportra is. Az 1990-es évek elején a Radal Panel követte, majd az Electrolux Panel új design változat, illetve a jelentősen megnövelt fűtőteljesítményű, új konstrukciójú Electrolux Viking modell. A gyár az 1970-es alapítása óta alumínium alapanyagú, meleg- és forró vizes fűtési rendszerekhez használatos radiátorokat gyártott, és gyárt ma is. A Radiátor Invest Kft. 2011. augusztus 1-től ugyanis átvette az ALURAD korábbi tevékenységeit (gyártás, forgalmazás).

Jelenleg a radiátorok ALURAD Panel és ALURAD Viking néven kerülnek mind bel-, mind külföldön forgalomba. Papp Ilona, a Radiátor Invest Kft. kereskedelmi vezetője a következőképpen látja a jelenlegi piaci helyzetet: „Radiátorainkra a jelenlegi gazdasági helyzetben nagyobb szükség van, mint valaha. Termékeink legnagyobb előnye, hogy a hagyományos társasházakban (panel) a fűtési rendszer átalakítása nélkül, alacsony összköltséggel lecserélhető az ott levő régi radiátor egy modern, korszerű Alurad radiátorra. Az alumínium alapanyag biztosítja a jó fűtési tulajdonságokat és a tartósságot. Áraink pedig igencsak versenyképesek az importált radiátorokkal szemben. Mindezek mellett a cég Jászboldogháza második legnagyobb munkaadója, tehát a térségben a szerepe és a felelőssége is nagy.”

A cég tervei között nemcsak a növekedés, de a portfólió bővítése is szerepel, hamarosan a radiátorok mellett a kerti bútor és a napkollektor gyártás is be fog indulni, persze a cég hagyományainak megfelelően kizárólag alumíniumból.

Radiátor Invest Kft.

Cím: 5144 Jászboldogháza, Rákóczi Ferenc utca 24.
Email: stemlerb@alurad.hu
Web: www.alurad.hu