Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kyokushin Utánpótlás Magyar Bajnokság

2010. november 20-án került megrendezésre Gyöngyösön a  Magyar Kyokushin Karate Szervezet 2010.évi III. Utánpótlás Magyar Bajnoksága.

A jászboldogházi dojo hat fővel képviseltette magát, ami már önmagában is hatalmas eredmény, hiszen karatékáink kicsit több, mint egy éve űzik ezt a sportot.

Kerekes Réka, Mézes István, Kövér Jani, Borsányi Gergő, Tuza Roland, Kovács Péter neveztek a 18 jászberényi és nagykátai Yakuzák SE. versenyzők mellett a klubból.

Nem sokkal több mint egy éves edzésmunkával és egy övvizsga felkészüléssel a hátunk mögött, kifejezetten „gyakorló” jellegű és nem eredmény centrikus elvárásokkal utaztunk a versenyre. A gyerekek számára nagyon fontos a verseny szituációk izgalmának átélése „megszokása” ezért is döntött sempai Simon Orsolya és sensei Agócs Tibor a gyerekek nevezése mellett. Kissé megszeppenve és izgalmakkal feltöltve érkeztünk reggel fél nyolcra a verseny helyszínére ahol a több mint versenyző öt tatamin kezdte meg a küzdelmeket.

Réka korcsoportjában a lányok között „csak” hat induló volt így ők körmérkőzéseken döntötték el kik állnak a dobogóra. Réka sajnos a csoport favoritjával a szintén Yakuzák SE. versenyzőjével Mező Lilivel kezdett és szép küzdelemben, kicsit megilletődve maradt alul. Ezt követően azonban sikerrel vette az akadályokat és kimagasló lábtechnikájának köszönhetően a dobogó harmadik fokáig küzdötte fel magát. Megszerezve ezzel az első országos helyezést a jászboldogházi dojonak !!!

Mézes Pisti és a többi fiú már egyenes kieséses rendszerben küzdöttek. Pisti szép technikás küzdelmet mutatott és maximálisan betartotta az edzői tanácsokat. Szoros küzdelemben maradt alul egy ilyen komoly versenyen.

Jani és Gergő szintén nehéz ellenfeleket kaptak. Mindketten szép eredményeket értek el év elején a Kőrös Kupán, sőt Gergő a balatongyöröki tábor házi versenyét is megnyerte a nyáron, most azonban nem tudtak tovább jutni ellenfeleiken, akik már rutinos versenyzőknek számítottak a mezőnyben.

Roland a súlycsoportja legmagasabb versenyzőjével kezdett. A majd másfél fejjel magasabb karatéssal Roland még nem tudott mit kezdeni, aki jól kihasználva testi adottságait szépen tartotta Rolandot az Ő ütés távolságán kívül. Ugyanakkor Roland nagyon összeszedett, jól felépített küzdelmet mutatott be ami egy nagyon jó alap lesz, a tavaszi diákolimpia elődöntőre.

Kovács Peti már ifi korcsoportban indult. Itt már KO erejű ütések és rúgások vihetők be combra és testre / fejre „csak” érintőleges rúgások vannak / és nincs rajtuk testpajzs sem. Peti 78kg-mal mérlegelt így a legmagasabb kategóriában indult. Már felvonuláskor meglepődött a csapat, Peti eléggé kakukktojásként nézett ki a szerény 78kg-jával a 90-110kg versenyzők között. Egyből össze is került a legnagyobb versenyzővel és nagyon keményen bunyóztak, de sajnos a nagy súlykülönbségből adódó erőfölény megmutatkozott. Ellenfele ütéseit, rúgásait ugyan jól bírta, de sajnos kikapott. A tatamiról lelépve sensei Agócs „ Petikém átestél a tűzkeresztségen „ szavakkal gratulált a derék helytálláshoz.

„…. Jó érzés volt látni a gyerekeket, hogy milyen szép küzdelmeket vívtak ellenfeleikkel és némelyikük saját magával is. A verseny szituációt nem lehet gyakorolni vagy szimulálni, ezt csak ott, a verseny közben lehet érezni. Éppen ezért kell minél több verseny tapasztalatot szerezni. Egy év kemény munkája van minden versenyzőnknek ebben a versenyben, kivétel nélkül meg vagyok elégedve velük. A kyokushin karate egy nagyon kemény sport ahol nem adják könnyen a helyezéseket, a tavaszi versenyszezont még ennek a felkészülésnek a folyatásaként fogjuk fel, az őszi szezonban már lesznek olyanok akiktől eredményt várok. Sok nehéz edzés és kemény munka vár a gyerekekre de biztos vagyok benne, hogy ez meghozza gyümölcsét a számukra. „

Simon Orsolya és Borics Zsolt edzők

Az eseményről készült képek a galériában.