Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

LEADER

Az Európai Unió nyújtotta pályázati lehetőségek a civil szervezetek számára is nyitottak, az önkormányzati és a versenyszféra mellett. Bár igaz a tény, hogy sok esetben hosszadalmas bürokratikus útvesztőkkel, és egyéb nehézségekkel szembesül a projektgazda, ennek ellenére én mindig azt hirdetem, hogy ki kell használni a forrásokat, amíg rendelkezésre állnak.

Még 2009-ben nyújtottuk be az Ifjúsági Egyesület nevében a pályázatunkat tábori eszközök beszerzésére. A cél az volt, hogy a strandfürdőre látogató ifjúsági csoportok, táborozók számára teremtsünk kissé komfortosabb körülményeket.A napokban kezdeményeztük a pályázat elszámolását, és a támogatási igénylésünket, amely természetesen ez esetben is utófinanszírozásban történt.

A program kapcsán sikerült beszerezni hálózsákokat, sátrakat, egy nagy közösségi sátrat, mosogatót, hűtőszekrényt, tábori sütőt. Amennyiben a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal jóváhagyja az igénylésünket, akkor visszakapjuk a befektetett forrás 80%-át pályázati támogatásként.

A településünkről a 2011-es LEADER programban 12 pályázatot nyújtottunk be, amelynek szakmai, pénzügyi, tartalmi vizsgálata és bírálata a napokban zajlik. Jászboldogháza a 2. helyen áll a legtöbb elkészített pályázatával az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengely kapcsán a jászságban.

www.umvp.euwww.jkhk.hu , www.mvh.gov.hu

Pap Béla
EU pályázatíró