Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Pócs János levele Dr. Völner Pál részére

Kérem engedje meg, hogy a mellékelt linkek megtekintésével megkérjem Önt 2 X 2 perces virtuális kirándulásra a Jánoshida – Jászboldogháza és Jászapáti – Jászszentandrás közötti útszakaszon.

Jánoshida-Jászboldogháza útszakaszésJászapáti-Jászszentandrás útszakasz

Államtitkár Úr, szeretném Önt tájékoztatni arról, hogy a mellékelt két útszakasz felújításai  korábban választási ciklusok ígéretét képezték. Szekeres Imre, a térség előző országgyűlési képviselője éveken át újra és újra nagy örömet hirdetett a helybelieknek, hogy végre elkezdődik az említett útszakaszok felújítása. Ez történt 2005-ben, majd 2007-2009-ben is. Emiatt már komoly kátyúzási költséget sem fordítanak erre a területre. A linkekből  látható, hogy itt már semmilyen kátyúzás és javítás nem segít, mert az utak gyakorlatilag  teljesen tönkre mentek, felmorzsálódtak. Hosszas munka árán, jelenleg az Észak – Alföldi Regionális Operatív Program döntése alapján  2011-2013közötti időszakra várható az utak felújítása.

Az említett településekről tudni kell, hogy a Jászság legszebb kis falvai, itt az emberek a problémák jelentős részét önmaguktól oldják meg. A települések tiszták, virágosak, közbiztonsági problémáik nincsenek. Mindkét település szép és híres fürdővel  rendelkezik. A térségben  Jászszentandráson kimagasló az idegenforgalmi   bevétel.  Csodás tanyavilággal rendelkezik, ahol holland, német és osztrák családok a tulajdonosok. Jászboldogházán vonzó iskolatábor alakult, ahová az ország több pontjáról  örömmel jönnek a gyermekek és viszik tovább a térség hírnevét. Azonban ez a folyamat visszafordíthatatlanul megtorpan, mert most az a bizonyos első benyomás, a települések megközelítésékor vagy balesettel vagy felni cserével kezdődik.

Államtitkár Úr!

Ezen tényekre való tekintettel tisztelettel szeretném kérni, hogy teremtsük meg annak a lehetőségét, hogya Jánoshida – Jászboldogháza és Jászapáti – Jászszentandrás közötti útszakaszok újításai  ne 2012-13-ban, hanem mielőbb megkezdődjenek. Bízom a megértésében és támogatásában!

Tisztelettel: Pócs János
országgyűlési képviselő