Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Rendszeres, életvitelszerűen biztosított testmozgás

Tisztelettel Felhívjuk a Jászboldogházi lakosok figyelmét, hogy 2020. februárjától a „Humán szolgáltatások fejlesztése a Jászberényi kistérségben” című EFOP 1.5.3.-16-2017-00019 azonosító számú projekt „Rendszeres, életvitelszerűen biztosított testmozgás” program keretein belül jelenleg is népszerű TRX és Nippon Zengo óra mellett még a Jóga és a Gerinctornasportfoglalkozást is heti egy alkalommal pályázati támogatással vehetik igénybe.

A pályázat célja a sport megszerettetése, és az egészséges életmód, a mozgás, a lelki egészség elérhetővé tétele minden korosztály számára a fiataloktól az idősekig.

Szeretettel várunk mindenkit, próbálják ki az összes mozgásformát edzőink szakértő segítsége mellett.

Pár mondatban bemutatkoznak edzőink és bemutatják sportjukat. Keressék bátran őket, ha kérdés van, vagy akár Szemes-Csecselics Hajnalkát személyesen vagy a 06-30/4836-795 telefonszámon.

Együtt mozogni jó!

zengo1_512Engedje meg, hogy röviden bemutatkozzam.

Szabó Gabriella vagyok küzdősport oktató, két fiúgyermek édesanyja. Második gyermekem születése után röviddel ismerkedtem meg a Thai-Box-szal, amely későbbiekben az alapokat adta. Négy év rendszeres edzése után véletlenül találkoztam a Nippon Zengo mozgásformával, ami Kyokushin karate alapjaira épülő aerobik.

Ez az óratípus egy lendületes zenére történik, mely kimondottan egy olyan korosztályt szólít meg, ami már túljutott a harmincas évein. Jászboldogházán a klub három éve működik töretlenül.

A program gyakorlója kiváló kondícióra és önvédelmi alapismeretekre is szert tehet, amellett, hogy az edzéseket remek hangulat jellemzi.

Mindenkit szeretettel várok.

Időpont: Hétfő 18:00-tól, Helyszín: Művelődési ház
E-mail: sz.gabyka@gmail.com

trx_350

Borics-Simon Orsolya

A sport iránti szeretet már kisgyermekként kialakult bennem, melynek köszönhetően a Testnevelési Egyetemen végeztem Testnevelő tanár szakon. Az évek folyamán edzői képesítést szereztem karate és röplabda sportágban, úszásoktatáshoz szükséges végzettséggel rendelkezem, TRX oktató lettem. Jelenleg középiskolában dolgozom testnevelő tanárként, karate edzést és Trx órákat tartok a mozogni vágyók részére. Több mint 30 éves sport múltat mondhatok magaménak, ennek köszönhetően élsportolói tapasztalataim is hozzájárultak, hogy megtanuljam milyen fontos az ember egészsége, hogy jól érezze magát a mindennapokban. Erre szeretném felhívni a figyelmet, fontos, hogy testileg és lelkileg egyensúlyban legyünk, ehhez pedig az egyik kulcs elem a rendszeres mozgás.

Mi a TRX?

A TRX egy hordozható, felfüggeszthető eszköz, mellyel funkcionális edzés végezhető. Lényege és sikerének titka az egyszerűségében rejlik. Nem a testépítés, nem nagy súlyok emelése a cél, a test saját tömegével végezhető edzés. A TRX edzés során olyan izmokat tudunk megmozgatni, melyeket súlyzós edzéssel nem, továbbá egy gyakorlat végzése közben nemcsak egy izom dolgozik, hanem szinte az egész test. Egyszerre mozgatja meg az egész izomzatot, ami nagyon egészséges, és kevésbé megterhelő az ízületeknek. A TRX sajátossága, hogy előtérben helyezi az úgynevezett core izmok megerősítését (a core izmok az ágyéki gerincszakasz körüli izomhúrok). Ez azért nagyon fontos, mert ezen izomcsoportok erősségével javítjuk a testtartásunkat, és figyelni tudunk a gerincoszlop tartására is. Mivel magunk határozzuk meg az edzés intenzitását, bármilyen fittségi szinttel belekezdhetünk ebbe a tréningbe. Széles körben kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetlenül nagyon jól használható.

Időpont: Kedd 18:00-tól, Helyszín: Sportcsarnok
Telefon: 30/568-3723

Jógajanazoltan

Mindenkit üdvözlök nagy szeretettel!  Namaste!

Nyitrainé Rusvai Tünde vagyok. Jászapátin születtem és jelenleg is itt élek. Egy betegség miatt találtam rá a jógára. Életem során már sokszor segített ez a mozgásforma az egészségem helyreállításában.

29 éve jógázom, 12 éve tanítom is ezt az indiai mozgásformát. A Rishikesh Nemzetközi Kulturális és Egészségügyi Alapítvány keretein belül végeztem el a jógaoktatói tanfolyamot Sri Vijay Anand jóga nagymester vezetésével Budapesten.

A hatha jóga egy hatalmas rendszer, ezen belül vannak különböző irányzatok. Amit én tanultam, az a Kaya kalp (testmegfiatalító) irányzat. Nagyrészt könnyen elsajátítható mozgásból (pózokból, ászanákból) kis légzőgyakorlatból áll egy foglalkozás és az óra végén relaxációval zárunk. A jóga bármilyen korosztálynak ajánlott, jelenleg a legidősebb jógázóm túl van a hetvenedik életévén.

Időpont: Szerda 18:30-tól, Helyszín:Ebédlő feletti közösségi térTelefon: 30/623-3234

janazoltanJana Zoltán  diplomás gyógytornász vagyok. 2004-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Zalaegerszegi Képzési Központ gyógytornász szakon.

2004-óta folyamatosan gyógytornászként tevékenykedek.

Dolgoztam a Ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben, 2005 óta dolgozom a Abonyban a Kostyán Andor Szakrendelőben.

2007 óta 7-15 településen látok el otthoni szakápolási szolgálatok keretein belül gyógytornát.

2018 óta Ceglédi Termálfürdőben is részállást vállaltam.

Elsősorban a gerincbetegségekkel, csípő és térd kopások okozta problémák kezelésével, protézisek beültetése utáni rehabilitációval foglalkozom.

2010-ben elvégeztem  a Mckenzie tanfolyamot, mellyel egyes gerinc betegeket lehet a műtéttől megmenteni.

A legtöbbünknek az egészséges életmódról valószínűleg a sportolás, az egészséges táplálkozás jut eszébe. De vajon hányan gondolnak elsőként a gerinctornára? Pedig a helyes testtartás nemcsak az összes mozgásformában alapfontosságú: a hátfájás a mindennapjainkat is megkeserítheti, ha nem ügyelünk a tartásunkra eléggé.
„Nem mozogsz mert fájdalmad van, vagy fájdalmad van mert nem mozogsz

Mert nem kell ahhoz gerincsérvet szerezni, vagy nyak-, hát-, derékfájással bajlódni, hogy ráeszméljünk arra: most már ideje gerinctornára is járni.

.A gerincet és vele az egész testet átmozgató gyakorlatok elsajátításával, ugyanakkor a helyes és biztonságos mozdulatok tudatosításával sokat tehetünk az egészségünkért.

„A mozgás sok mindenre orvosság de nincs az a gyógyszer ami a mozgást helyettesítené”

Időpont: Csütörtök18:30-tól, Helyszín:Ebédlő feletti közösségi térTelefon: 20/824-7810