Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Rövid összefoglaló a képviselőtestületi alakuló üléséről

Miután megbízólevelemet átvettem, gratuláltam a tisztelt képviselőknek és a közös munkához sok sikert kívántam. Elmondtam, hogy ne dicsőségként fogjuk fel, hogy itt vagyunk, hanem szenteljük az elkövetkező időszakot Jászboldogháza és annak lakosainak szolgálatára.

Egy ilyen kistelepülés önkormányzati életében fontos a kompromisszum-készség, hogy együtt konstruktívan döntsünk mindenkor a falu és a lakosok érdekében.

Alpolgármester választásról: 3 Fidesz, 3 független képviselő van a testületben.  Mivel mindkét tábor saját alpolgármestert kért, ebben a kérdésben az elmúlt 2 hétben és az ülésen sem jutottunk kompromisszumra. A jogszabályi lehetőségeket kihasználva 2 alpolgármestert javasoltam megválasztani. Joó-Kovács Balázs (Fidesz) és Dr.Pap Béla (független) személyében. Joó-Kovács Balázsra 3 igen 3 nem, dr. Pap Bélára 2 igen 4 nem szavazás érkezett. Számomra is furcsa helyzet alakult ki, sajnálom, hogy nem sikerült dönteni. Mivel a 2 személy részéről egyik sem került megszavazásra ez azt is megkérdőjelezi, hogy van-e értelme az újabb jelölésnek, egyáltalán szükség van-e alpolgármesterre?

Ezt követően az Szociális és egészségügyi bizottság létrehozásához javasoltam mind a 6 képviselő tagságát. Képviselői indítványra végül 7 fős bizottság megalakítása mellett döntöttünk, ahol külsős tagként Kerekesné Kövér Bernadett – Joó-Kovács Balázs ajánlása alapján – elfogadásra került. A szociális bizottság elnöke Gerhát Károly lett. Darók Sándor és dr. Pap Béla jelezték, hogy lemondanak képviselői tiszteletdíjukról, és ezt javasolják az egész testületnek. 6 igen és 2 tartózkodás mellett megszavazásra került, hogy a képviselők a 4 éves ciklusra lemondanak tiszteletdíjukról, ezt az összeget egy határozattal minden évre a civil szervezetek számára ajánlották fel.

Az ülésen készült fotók a galériában találhatóak.

Szűcs Lajos sk.