Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Választási tájékoztató

Tisztelt Választópolgárok!

A választásokkal kapcsolatban néhány információt szeretnék tudatni Önökkel.

A Köztársasági elnök 2010. április 11-ére tűzte ki az országgyűlési választások 1. fordulóját, 2010. április 25-ére pedig a 2. fordulót. Az értesítők és az ajánlószelvények február 8-a és 12-e között kézbesítésre kerültek. Azok a választópolgárok, akiknek a lakcíme nem Jászboldogházán van, a szavazás napján azonban a községben tartózkodnak, illetve azok a választópolgárok, akik jászboldogházi lakosok, de április 11-én vagy 25-én más településen szeretnének szavazni, április 9-én (péntek) 16.00 óráig kérhetnek igazolást a Polgármesteri Hivatalban. Azok a választópolgárok, akik a fentebb említett igazolással kívánnak szavazni a községben, a Polgármesteri Hivatalban, azaz a 1.sz. szavazókörben tehetik ezt meg.

Igazolás kiadásához kérelmet kérhetnek a Polgármesteri Hivatalban vagy a formanyomtatvány letölthető a www.valasztas.hu honlapon a letölthető nyomtatványok menüpontban.

A külképviseleti névjegyzékbe való felvétel 2010. március 19-én 16.00-ig kérhető a Polgármesteri Hivatalban. A kérelem a fentebb említett elérési útvonalon szintén letölthető.

A mozgásában gátolt választópolgár írásban kérheti, hogy mozgóurnával szavazhasson. Az írásbeli kérelmet a szavazás napja előtt a jegyzőhöz, a szavazás napján pedig a Szavazatszámláló Bizottsághoz kell eljuttatni.

A választás előkészítésével és lebonyolításával, a választópolgárok tájékoztatásával kapcsolatos feladatokat a Helyi Választási Iroda látja el, melynek vezetője a jegyző.

Tagjai:

  • Dalmadi Nándorné
  • Farkasné Szabó Mária
  • Kisádám Józsefné
  • Joó-Kovács Anikó

dr. Fehérváry Mária
Helyi Választási Iroda vezetője