Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

2011. évi diákolimpia területi selejtező

Meghozta az eredményét a hosszú, nehéz felkészülés. A 2011. évi diákolimpia területi selejtezőt Hajdúszoboszlón rendezték meg, melyre a Yakuzák SE. 48 nevezett versenyzőjéből, a betegségek és sérülések ellenére 42 fő lemérlegelt szombat reggel a versenyre.

A jászboldogházi dojo 22 versenyzőt nevezett és ebből 19 karatéka el is tudott indulni a versenyen (két betegünk és egy sérültünk lett közben). Versenyzőink kivétel nélkül helyt álltak, ami az érmek tekintetében is megmutatkozott. A Yakuzák SE. összesen 13 éremmel távozott a versenyről, amiből 4 érmet a jászboldogházi gyerekek szereztek.

Szabó Lidi és Kerekes Réka súlycsoportját az országos influenza nagyon megtizedelte, így ebben a súlycsoportban csak ketten küzdöttek. Most kettejük csatáját Lidi nyerte, de számukra, mint továbbjutók az országos döntő lesz az igazi megmérettetés.

Bajor Ricsi első két küzdelmét ügyesen taktikusan nyerte és a harmadik bunyójában, a döntőben is épphogy alulmaradt így Ricsi II. helyezett lett.

Borsányi Bogi meglepő harciassággal jutott be a legjobb négy közé, ahol azonban egy kis kavarodásnak „köszönhetően” egy sokkal nehezebb lánnyal tették össze, aki erőfölényét érvényesítve győzte le Bogit. Majd tisztázódott a helyzet és kissé megviselten de helytállva végzett az elődöntőt követő a dobogó III. fokán.

Kovács Kristóf már ifi korcsoportban testpajzs nélkül test és combra full contact küzdelemben lépett tatamira. Szép küzdelmekkel menetelt a legjobb négy közé, ahol csak hosszabbításban tudott ellenfele jobbnak bizonyulni. Kristóf szinténIII. helyezett lett.

Kövér Jani és Ficzere Roland egy kor és súlycsoportban mérkőztek. Mindketten megnyerték első küzdelmüket, a másodikban azonban nem tudtak diadalmaskodni. Janika sajnos a verseny előtt 2 hetet kihagyott betegség miatt, így tőle ez az eredmény mindenképpen dicséretes. Főleg, hogy ellenfele csak a hosszabbításban és csak 1 ponttal bizonyult jobbnak. Rolandtól szintén nagyon szép teljesítmény volt mindkét küzdelme, hiszen neki ez volt az első országos versenye, ahol nagyon szépen helyt is állt. Második küzdelmének kimenetelét sajnos nagyban befolyásolta egy szabálytalan rúgás az ellenfél részéről, Roland így is tovább folytatta a küzdelmet, de nyerni már nem tudott.

Mézes Pisti eredménye még várat magára. Pisti kivételesen jól építi fel küzdelmeit, de mint arra már többször hivatkoztam az előző versenyértékelésekben ez az egyik legnehezebb és legnépesebb súlycsoport a mezőnyben.

Borsányi Gergő nagyon keményen küzdött ellenfelét testpajzson keresztül ushiro gerivel le is KO-zta (forduló rúgás testre), de ez sajnos az Ő korcsoportjában még szabálytalan (csak érintőleges technikák vannak) így ennek a bírók „nem örültek”. Szoros bunyóbansajnos alul maradt, de ami nagyon fontos, minden tekintetben lépett egyet előre Gergő amit Ő is érez és ez a további fejlődéséhez elengedhetetlen volt.

Nagy Márk és Kovács Peti akik szintén ifi korcsoportban  test KO  rendszerben küzdöttek szépen helyt álltak. Márk egy rutinos, agilis versenyzővel került össze és sikerült megszorongatni ellenfelét de Márk védekezési hiányosságait az ellenfele jól kihasználta és felül kerekedett. Peti a súlycsoport győztesétől kapott ki. Kissé lefagyva kezdett Peti és nem kapta el a fonalat a küzdelemben de látjuk a hiányosságokat és dolgozunk rajta.

Nyerges Letícia, Szabó Máté, Racs Tomi, Lévai Ricsi, Fajka Ádám első komolyabb versenyükön indultak. Máté és Tomi esetében a szerencse szele nem kedvezett nekünk, mindketten a súlycsoportjukat később megnyerő ellenféllel kezdtek. Mindketten szépen küzdöttek és felmérték súlycsoportjukat a következő versenyre. Letícia, Ádám és Ricsi esetében a verseny jól megmutatta mire kell a továbbiakban nagyobb figyelmet fordítani, technika csiszolás, gyorsaság fejlesztés. Ugyanakkor magabiztosak voltak és megtettek minden tőlük telhetőt.

Tuza Rolandegyik esélyes versenyzőnknek sajnos a felkészülés nem sikerült, többszöri betegsége miatt a verseny előtt egy hetet tudott csak edzeni. Ami nagyban befolyásolta teljesítményét, ráadásul egy nagyon rutinos martfűi ellenfele volt. Rolandnak nem igazán sikerült felvenni a ritmust ellenfele gyors technikáival és jó védekezésével szemben.

Durucz Dávidpicit bátortalanul állt küzdőtérre. Erre szoktuk mondani, hogy a versenyláz legyőzését edzésen nem lehet gyakorolni, ehhez rutint a versenyeken kell megszerezni. Dávid  most már érzi mivel kell megbirkóznia a következő meccsen, merni kell kiállni az ellenféllel.

Szabó Dávidpechére őt is egy igen rutinos versenyzővel sorsolták össze. Tovább jutnia nem sikerült de Dávid akarata mindent felülmúlt. Nehéz leírni azt a kisugárzást amit láttam rajta, valami hasonlót éreztem: „emelt fővel helyt akarok állni ” , aki ott volt és látta tudja miről beszélek.

A dobogósok biztos továbbjutók de rajtuk kívül is lesznek még akik az országos döntőben tatamira lépnek március 12-én Szeghalmon. Tovább folytatódik a felkészülés a tavaszi versenyekre és a nyár elejei övvizsgára.

A verseny fotói a galériában találhatók.

Osu,
sempai Simon Orsi