Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Bírósági ülnökök jelölése

A Jászberényi Városi Bíróság ülnökeinek négy éves megbízatása 2011. május 22-én lejár.

Az ülnököket a bíróság illetékességi területén (a Jászság településein) lakóhellyel és választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, a bíróság illetékességi területén működő települési önkormányzatok és a társadalmi szervezetek – kivéve pártokat – jelölik.

A fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró bíróság – 2011. szeptember 1-jétől a Jászberényi  Városi Bíróság is – pedagógus ülnökeit a bíróság illetékességi területén (a Jászság településein) alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézmények tantestületei jelölik.

Ülnöknek olyan büntetlen előéletű, választójoggal rendelkező magyar állampolgárt lehet jelölni, aki a 30. életévét betöltötte, de a 70. életévét még nem érte el.

A jelölést kizárólag az erre szolgáló formanyomtatványon lehet megtenni, melyhez csatolni kell a jelölést elfogadó nyilatkozatot is. A jelöltnek a jelölés elfogadását követően haladéktalanul be kell szereznie a büntetlen előéletét igazoló hatósági bizonyítványt.

A nyomtatványok letölthetők a Letöltések / Nyomtatványok menüpontban vagy Jászberény Város honlapjáról (www.jaszbereny.hu), illetve beszerezhetők a Polgármesteri Hivatal Titkársági Osztályán (Jászberény, Lehel vezér tér 18., emelet 19. iroda).

A bírósági ülnökök jogairól és kötelezettségeiről szóló tájékoztató megtekinthető a Polgármesteri Hivatal földszinti hirdetőtábláján, valamint a város honlapján. A Jászberényi Városi Bíróság ülnökeit és pedagógus ülnökeit Jászberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. április 13-i ülésén választja meg.

A jelölést 2011. március 21. napjáiglehet benyújtani Jászberény Város Polgármesteréhez postán (5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.) vagy személyesen a titkárságra.

Dr. Szabó Tamás
Jászberény polgármestere